Nosaltresopen section icon

LABA BCN reuneix artistes de tots els àmbits i disciplines per estudiar textos jueus clàssics, experimentar i explorar el futur de l’art i la cultura jueva.

LABA BCN ofereix anualment un programa de beques creatives per a fins a 10 artistes becaris. Estudiem les riques tradicions literàries i intel·lectuals del judaisme en un entorn lliure i creatiu, de manera que aquestes idees i històries fèrtils puguin inspirar noves reflexions i obres creatives. Els resultats del nostre laboratori amplien els límits del que pot ser la cultura jueva i el que els textos jueus poden ensenyar.

La convocatòria del programa 2024 està tancada.

Amb la seva seu a Casa Adret (Calle Salomo ben Adret n.6), al cor del barri jueu medieval de Barcelona, LABA BCN està dedicada a la renovació de la cultura jueva a Barcelona i a introduir l’art jueu local com un factor creatiu contemporani en la vida cultural de Barcelona.

  Submit Form

  Tema

  Ara, amb un redoble de tambor, o potser, més apropiadament, amb un xiuxiueig. Estem emocionats d’anunciar que el pròxim tema de LABA és la NIT.

  La NIT, en la imaginació jueva, és tant una qüestió de temps com d’estat d’ànim. Els nostres dies comencen a la nit, l’arribada de tres estrelles és el nostre primer senyal de demà. El nostre calendari és lunar, els nostres mesos i anys es coordinen obsessivament amb el creixement i decreixement de la lluna. Les nostres festes estan il·luminades per l’orb més ple.

  La nit és més que un marcador de temps, però. També és un estat psicològic paradoxal, quan els impulsos massa desordenats, irracionals i massa salvatges per al dia emergeixen, ja sigui a través de somnis o comportaments o hàbits o els pensaments que només s’expressen a les 3 de la matinada. La nit és obscuritat, però també és claredat. La nit és llibertat, però també, a vegades, crueltat. Només en la foscor poden revelar-se algunes veritats. El cosmos va començar amb la nit, i de la nit van sorgir els àtoms que murmuren en els nostres cossos. Mai no ens podrem conèixer completament, com a persona o com a poble, sense una comprensió profunda de la nit.

  Aquest any a LABA explorarem el tema de la NIT en el cànon jueu antic. Observarem com i per què la NIT ens ancla, ens allibera, ens espanta a través d’un estudi d’històries evocadores de la Torà, el Talmud, la Mishnà, el Zohar i més. Considerarem el paper de la NIT en la vida dels creadors de cultura, i les maneres en què els creadors de cultura són les “NITS” de la gent: digueus-veritats, enganyadors, creadors de bellesa i submarinistes del subconscient més profund. El més important, ens ho passarem molt bé parlant, menjant, begent, aprenent i rient en l’ambient luxós, fèrtil, fluid, romàntic, super seriós i infinitament juganer de LABA: un Laboratori de Cultura Jueva.

  Us convidem a dirigir la vostra llanterna cap a territoris inexplorats – llocs que podrieu estimar, desitjar destruir o tots dos – i proposar nous treballs inspirats pel que la nit us desperta. Totes les formes d’expressió són acceptades, i l’estrany i poc convencional és sempre benvingut.

  Becaris open section icon

  Noticiesopen section icon

  • night - 3 languages

   LABA Barcelona Convocatòria 2024

     La convocatòria per al programa de beques LABA 2024 ja està tancada. Dates: del 22 de gener al 19 de febrer 2024.   LABA: Un Laboratori d’Art i Cultura Jueva LABA aplega artistes de tots els àmbits i disciplines per estudiar textos jueus clàssics, experimentar i explorar el futur de l’art i la cultura

   Read more

  • Launching event of LABA Barcelona at Casa Adret, June 10th, 2023

   LABAbel – Art & Study event    June 10th, 2023, 19–22 hrs Casa Adret – Calle Salomo ben Adret 6, Barcelona. We are pleased to invite you to the launching event of Laba Barcelona, at Casa Adret LABA brings together artists from all backgrounds and disciplines, to study classical Jewish texts, to experiment and to explore

   Read more

  esdeveniments open section icon

  pròximament disponible

  open section icon
  FELLOWS
  Dafne Ortiz Salazar
  Laba Process/Project

  Dafne es especialista en còmic. Publicista i investigadora social de formació, vessa les seves observacions en la seva narrativa visual, principalment dibuixada a mà i plena de referències a la cultura popular. Va néixer al Mèxic, va aprendre a contar contes a la Casa dels Contes de Barcelona, a escriure al Gotham Writers Workshop de Nova York i a dibuixar a la Royal Drawing School de Londres. Està en procés de publicar la seva primera novel·la gràfica, Madremorfosi, sobre les transformacions emocionals del seu procés de convertir-se en mare.

  https://www.instagram.com/deverdaf/

  DÍDAC PINTOR CODINA
  Laba Process/Project

  Didac Pintor és un artista amb seu a Barcelona, el treball del qual ha evolucionat des de l’art conceptual cap a una investigació contínua de processos de dibuix, pintura i cal·ligrafia. Ha participat en les iniciatives anuals de l’Estudi Obert de Barcelona durant molts anys. També ha realitzat exposicions, publicat llibres / articles i participat en residències artístiques a l’estranger.

  didacpintor.com

  EYAL ZADIK
  Laba Process/Project

  Eyal Tzadik és un cineasta i guionista, amb seu a Barcelona i originari d’Israel. Ell considera que contar històries és l’ofici d’un còmplice emocional, que sembra pistes, il·lusions i imatges per guiar el públic cap a un moment de profunda revelació i comprensió, revelant la intrincada xarxa de la seva narrativa. En el seu treball, Eyal tracta amb personatges marginals i històries de la perifèria social després d’anys de treballar amb poblacions en risc. Els seus curtmetratges van ser projectats i premiats arreu del món.

  https://www.instagram.com/zoharpic?igsh=aWF5Z2l4amJmZHB5

  GIL DORI
  Laba Process/Project

  Gil Dori és compositor, professor i cofundador de EyeHarp, el primer instrument musical accessible que es toca amb els ulls. La seva música, tot i ser contemporània i principalment electrònica, sovint inclou temes jueus. Gil té un Doctorat en Arts Musicals de la Universitat Estatal d’Arizona, i ensenya al Col·legi de Noves Tecnologies de la Universitat de Barcelona.

  https://www.gildori.com

  JANET LENORE STEIN
  Laba Process/Project

  Janet Lenore Stein és una artista que resideix a Barcelona, Espanya. Nascuda i educada als Estats Units i treballant en diversos mitjans, incloent-hi la pintura a l’oli, l’aquarel·la, la tinta, el carbó, els mitjans digitals i l’escultura, busca compartir les seves observacions i exploracions combinant visió i estat d’ànim.
  https://janetlsteinartdesign.squarespace.com/

  KEVIN BUCKLAND
  Laba Process/Project

  Kevin Buckland és un activista, artista i organitzador cultural de renom internacional que utilitza l’art i la creativitat com a eines per desafiar, transformar i qüestionar les narratives dominants i les lògiques de les nostres societats. Ha estat un artivista professional de justícia climàtica durant els últims 15 anys, durant els quals ha facilitat i liderat innombrables actuacions públiques, protestes i entrenaments en 5 continents.
  https://www.artivistnetwork.org

  IONAH BAT NOUR MAIKOV
  Laba Process/Project

  El guió en l’origen rus-mizrahi, artista multidisciplinari amb seu a Barcelona. Per passió: ceramista (formes orgàniques i pigments) i poeta/escriptor. Per professió: dissenyador actitudinal i de transició per a les comunitats horitzontals sostenibles. Corredor de curta distància. En el temps lliure del treball, somia en tenir una casa rural amb un petit jardí.

  https://ionahnuur

  MAI CHOMA
  Laba Process/Project

  Mai és una violinista de formació clàssica amb una fascinació per la fusió balcànica i klezmer, així com pel jazz ètnic. Va obtenir el seu màster en interpretació contemporània i producció al Campus de Berklee a València el 2020, i el seu diploma d’artista en interpretació clàssica de l’Escola Superior de Música Reina Sofía de Madrid el 2019.

  https://www.maichoma.com

  MICAELA CLUBOURG
  Laba Process/Project

  Micaela Cluburg és una dissenyadora de moda argentina que actualment viu a Barcelona. També és professora i emprenedora compromesa a fomentar un futur sostenible dins de l’ecosistema tèxtil. Defensa el disseny regeneratiu i promou el retorn a pràctiques tradicionals per a un ambient més sostenible.

  https://www.studiocumbre.com

  Alumni

  Current

  Barcelona catalan