Nosaltresopen section icon

LABA BCN reuneix artistes de tots els àmbits i disciplines per estudiar textos jueus clàssics, experimentar i explorar el futur de l’art i la cultura jueva.

LABA BCN ofereix anualment un programa de beques creatives per a fins a 10 artistes becaris. Estudiem les riques tradicions literàries i intel·lectuals del judaisme en un entorn lliure i creatiu, de manera que aquestes idees i històries fèrtils puguin inspirar noves reflexions i obres creatives. Els resultats del nostre laboratori amplien els límits del que pot ser la cultura jueva i el que els textos jueus poden ensenyar.

La convocatòria del programa 2024 està oberta del 22 de gener 2024 fins al 19 de febrer 2024.

Amb la seva seu a Casa Adret (Calle Salomo ben Adret n.6), al cor del barri jueu medieval de Barcelona, LABA BCN està dedicada a la renovació de la cultura jueva a Barcelona i a introduir l’art jueu local com un factor creatiu contemporani en la vida cultural de Barcelona.

  Submit Form

  Tema

  Ara, amb un redoble de tambor, o potser, més apropiadament, amb un xiuxiueig. Estem emocionats d’anunciar que el pròxim tema de LABA és la NIT.

  La NIT, en la imaginació jueva, és tant una qüestió de temps com d’estat d’ànim. Els nostres dies comencen a la nit, l’arribada de tres estrelles és el nostre primer senyal de demà. El nostre calendari és lunar, els nostres mesos i anys es coordinen obsessivament amb el creixement i decreixement de la lluna. Les nostres festes estan il·luminades per l’orb més ple.

  La nit és més que un marcador de temps, però. També és un estat psicològic paradoxal, quan els impulsos massa desordenats, irracionals i massa salvatges per al dia emergeixen, ja sigui a través de somnis o comportaments o hàbits o els pensaments que només s’expressen a les 3 de la matinada. La nit és obscuritat, però també és claredat. La nit és llibertat, però també, a vegades, crueltat. Només en la foscor poden revelar-se algunes veritats. El cosmos va començar amb la nit, i de la nit van sorgir els àtoms que murmuren en els nostres cossos. Mai no ens podrem conèixer completament, com a persona o com a poble, sense una comprensió profunda de la nit.

  Aquest any a LABA explorarem el tema de la NIT en el cànon jueu antic. Observarem com i per què la NIT ens ancla, ens allibera, ens espanta a través d’un estudi d’històries evocadores de la Torà, el Talmud, la Mishnà, el Zohar i més. Considerarem el paper de la NIT en la vida dels creadors de cultura, i les maneres en què els creadors de cultura són les “NITS” de la gent: digueus-veritats, enganyadors, creadors de bellesa i submarinistes del subconscient més profund. El més important, ens ho passarem molt bé parlant, menjant, begent, aprenent i rient en l’ambient luxós, fèrtil, fluid, romàntic, super seriós i infinitament juganer de LABA: un Laboratori de Cultura Jueva.

  Us convidem a dirigir la vostra llanterna cap a territoris inexplorats – llocs que podrieu estimar, desitjar destruir o tots dos – i proposar nous treballs inspirats pel que la nit us desperta. Totes les formes d’expressió són acceptades, i l’estrany i poc convencional és sempre benvingut.

  Becaris open section icon

  Noticiesopen section icon

  • night - 3 languages

   LABA Barcelona convocatòria oberta!

     La convocatòria per al programa de beques LABA 2024 ja està oberta! Dates: del 22 de gener al 19 de febrer 2024.   LABA: Un Laboratori d’Art i Cultura Jueva LABA aplega artistes de tots els àmbits i disciplines per estudiar textos jueus clàssics, experimentar i explorar el futur de l’art i la cultura

   Read more

  • Launching event of LABA Barcelona at Casa Adret, June 10th, 2023

   LABAbel – Art & Study event    June 10th, 2023, 19–22 hrs Casa Adret – Calle Salomo ben Adret 6, Barcelona. We are pleased to invite you to the launching event of Laba Barcelona, at Casa Adret LABA brings together artists from all backgrounds and disciplines, to study classical Jewish texts, to experiment and to explore

   Read more

  esdeveniments open section icon

  pròximament disponible

  open section icon
  FELLOWS

  Laba Process/Project

  Amb ganes de donar la benvinguda als nostres nous fellows al proper programa del 2024!

  La convocatòria està oberta des del 22 de gener fins al 19 de febrer.

  Més informació sobre la nostra convocatòria oberta del 2024.

  Barcelona catalan